Hem

Kundalini Yoga

Ayurveda

- Filosofi

- Massage/Terapier:

         Konsultation

         Huvudmassage

         Abhyanga

         Marma therapy

         Pichizil

         Shiro Dhara

         Kati Basti

         Griva Basti

         Svedhana

- Produkter


Panchakarma

Massage

Healing

Ito Thermie

Kurser

Produkter

Prislista

Fotogalleria

Om oss

 

 

SÁASIL – NAH

 

Kundalini YogaAyurvedaMassageHealing

 

 

Ayurveda behandlingar och massage

 

   Konsultation

 

Vid en Ayurvedisk konsultation undersöks din puls, dina naglar och din tunga. Med hjälp av ett frågeformulär som du fyller i kommer vi att finna ditt dominerande dosha-element. Efter att vi hittat din kroppskonstitution kommer du att få en lista på mat, kryddor, medicinalväxter, en uppföljningsplan för kost och ett specialblandat örtte som kommer att stödja och harmonisera din dosha. [Patienten har ordert]

 

  

  Massage & behandlingar

 

Huvudmassage är en förberedande behandling som används innan andra abhyangabehandlingar. Den består av massage med varm sesam- eller örtolja i cirkelrörelser på huvudet, ansiktet, hårbotten, övre delen av ryggen, nacken och axlarna. Massagen brukar ges vid mental stress, högt blodtryck, dermatologiska tillstånd som utslag, hårlöss, huvudvärk, ångest och psykiska sjukdomar.

 

Abhyangamassage: Under denna behandling masseras varm sesam- eller örtolja in över hela kroppen. Genom att ge cirkelmassage absorberar kroppen oljan väl och förebygger samt stärker hela systemet. Abyangamassage kan ges genom att använda större och mindre marma punkter. En viktig fördel med Abhyanga är att lymfsystemet stimulerar cirkulationen av protein, glukos, mineraler, syre och antikroppar i blodet. Ytterligare fördelar med Abhyanga är bl.a. att den föryngrar, förebygger åldrande, ökar livslängden, tar bort trötthet och stress orsakat av arbete och livet i allmänhet samt råder bot på sömnlöshet. Olja som masseras in i huden förebygger uttorkning, stärker nerver och immunsystemet, mjukar upp och tillför elasticitet och fuktighet till kroppen.

 

Marmabehandling: Marma punkter är knutpunkter i kroppen där muskler, vener, artärer, senor, skelett och leder möts. Dessa punkter har stor betydelse för en persons kropp, själ och sinne. Syftet med marmabehandlingen är att stimulera flera kroppsliga organ och system. I kombination med abyangamassage hjälper den till att bygga upp förebyggande hälsa och ett långt liv. Marma-punkter liknar kinesisk akupunktur men inga nålar används. Istället hälls varm sesam- eller örtolja över dessa vitala punkter och massage med cirkelrörelser följer på det. Några fördelar med denna behandling är att den balanserar och stärker chakran, den fysiska hälsan och doshas. Behandlingen mjukar även upp, tillför elasticitet och fuktighet till dessa kroppspunkter.

 

Pichizil: denna form av Abhyanga sägs vara den mest välgörande för vitaliserandet av nervsystemet. Varm sesam- eller örtolja hälls över kroppen i 20 till 50 minuter i ett konstant flöde samtidigt som oljan masseras in i kroppen. Några fördelar med Pichizil är att behandlingen främjar förstärkning av vävnad, förbättrar och ger lyster åt hyn, stärker ojas (ojas betyder kraft, styrka, energi på Sanskrit och enligt ayurvedisk tradition står det för livsflöde), skärper sinnet, förbättrar vayu (luft) rubbningar, muskelspasmer, degenerative muskelrubbningar, reumatisk smärta och ledinflammation. Behandlingen mjukar upp huden och tillför elasticitet och fuktighet.

 

Shiro Dhara (varm sesam- eller örtolja flytande på pannan): denna behandling består av varm olja som hälls på pannan. Det är en av de mest avslappnande behandlingarna som finns. Det hjälper att ta bort spänningar i huvudet och sinnet. Shiro Dhara är bra att använda vid problem med huvudet, prana vayu (energiflöde som går från huvudet till naveln), nacken, ögonen, öronen, halsen och nervsystemet och den råder bot på sömnlöshet.

 

Kati Basti: appliceringen av varm sesam- eller örtolja på länd- eller korsbensområdet går ut på att varm olja hålls i området med en särskild rund ram. Kati Basti rekommenderas vid smärttillstånd i den nedre delen av ryggen. Under proceduren absorberas oljan av huden vilket ger unika terapeutiska effekter. Metoden är effektiv vid spondylos i ländryggen, diskbråck, spondylit, ledgångsreumatism och lumbosakralt hemangiom.

 

Griva Basti: liknar Kati Basti väldigt mycket. Proceduren består av applicering av värme till korsryggen genom tillförsel av varm sesam- eller örtolja som hälls inom området man behandlar. Griva Basti tillämpas vid smärttillstånd i det cervikala området såsom vid cervikal spondylos, diskbråck, ledgångsreumatism, osv.

 

Svedhana (transpiration eller svettbehandling): ånga och ångbehandling med örter som används omedelbart efter Abhyanga så att alla gifter svettas ut. Ångan gör att huden och blodet (sjukdomars yttre väg) rensas. Detta mildrar, rensar och minskar fettvävnad och muskelspänningar. Ångan återställer även och balanserar vayu och kapha (tar bort kyla och stelhet) och mildrar det tunga och besvärliga tillståndet ama (osmält mat och osmälta gifter). Sweat applied to uncted persons liquefy impurities hidden in minute channels. Charak: Sidd. Ch. 1, verse 8.

 

 

 

 

www.saasil-nah.se 

walter@saasil-nah.se